Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2022

Ο Γιώργης Χριστοδούλου μιλάει για «Το Καμπαρέ των Ζώων»

 

Ο Γιώργης Χριστοδούλου μιλάει για 

«Το Καμπαρέ των Ζώων»


Συνέντευξη: Μαριλένα Θεοδωράκου

 

Ο Γιώργης Χριστοδούλου και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν στο Red Jasper Cabaret Theatre την παράσταση «Το Καμπαρέ των Ζώων». Ο τραγουδιστής μιλάει στο theatermag για την παράσταση στην οποία υπογράφει τη μουσική και το τραγούδι. Πρόκειται για ένα διαφορετικό, τραγουδιστό μάθημα φυσικής ιστορίας για παιδιά από 4 ετών, ξεναγεί τους μικρούς θεατές στον θαυμαστό κόσμο των ζώων και του δάσους.
Ο Παπαγάλος, η Πεταλούδα, ο Σκαντζόχοιρος, ο Ρινόκερος και πολλά ακόμα αγαπημένα ζώα των παιδιών, ανακαλύπτουν τυχαία ένα ξεχασμένο καμπαρέ και αναλαμβάνουν ρόλους ηθοποιών, παρουσιάζοντας το καθένα, το νούμερό του.

 

Πώς αποφασίσατε να ανεβάσετε την παράσταση «Το Καμπαρέ των Ζώων»;

Ο βασικός λόγος είναι πως ήθελα να παρουσιάσω ζωντανά τα τραγούδια του βιβλίου cd, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες και έχει ήδη προχωρήσει στη δεύτερή του έκδοση από τις εκδόσεις Μάρτης.

 

Ποιο είναι το θέμα της παράστασης;

Δεν είναι άλλο από τα ίδια τα ζώα τα οποία αφηγούνται μέσω του κομπέρ, τις ιστορίες τους και τον τρόπο ζωής τους.

 

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για το πώς θα δουν και θα ακούσουν τα παιδιά αυτό το διαφορετικό, τραγουδιστό μάθημα φυσικής ιστορίας;

Η παράσταση έχει τη μορφή μιας συναυλίας για παιδιά, κάτι σπάνιο στην Ελλάδα. Ενδιάμεσα, το διαδραστικό στοιχείο παίζει ρόλο μιας και τις πληροφορίες για το κάθε ζώο τις βρίσκουν τα ίδια τα παιδιά με ένα παιχνίδι που ξεκινώ εγώ από σκηνής.

 

 

 

Ποια ζώα είναι οι ήρωες της παράστασης και τι κάνουν;

Φυσικά, όλα τα ζώα για τα οποία μιλούν τα ίδια τα τραγούδια του βιβλίου cd, αλλά και κάποια επιπλέον τα οποία τα παιδιά καλούνται να τα αναγνωρίσουν και κατόπιν να τα γνωρίσουν καλύτερα μέσα από το παιχνίδι των ερωτήσεων και των αινιγμάτων.

 

Ποια μουσικά όργανα θα ακούσουμε και πώς ταιριάζουν σε κάθε ζώο;

Ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης παίζει πιάνο και ο Alfred Ruci φλάουτο και κιθάρα. Παρότι χρησιμοποιούμε τα ίδια όργανα σε όλα, κάθε τραγούδι έχει διαφορετικό ύφος το οποίο ταιριάζει στο κάθε ζώο, από τάνγκο και βαλς μέχρι ζεϊμπέκικο. Έτσι οι μικροί θεατές γνωρίζουν εκτός από τα ζώα και διάφορους ρυθμούς και στιλ τραγουδιού.

 

Υπογράφετε τη μουσική της παράστασης και το τραγούδι. Πώς θα σας δούμε επί σκηνής;

Σε ένα ρόλο διαδραστικό με το κοινό, έναν ρόλο «κομπέρ για παιδιά» σε ένα «καμπαρέ για παιδιά».

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Το Καμπαρέ των Ζώων»

Μουσική: Γιώργης Χριστοδούλου
Στίχοι – κείμενα: Αριστείδης Μάραντος
Σκηνικό – κοστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος
Βίντεο: Δημήτρης Συλβέστρος
Σχέδια: Ντίνος Ξύγκας
Φωτισμοί: Άλκης Σδούγκος και ομάδα εκπαιδευμένων πυγολαμπίδων
Τραγούδι: Γιώργης Χριστοδούλου και καλεσμένοι – έκπληξη!
Πιάνο: Αλέξανδρος Αβδελιώδης
Κιθάρες- φλάουτο: Alfred Ruci

Τα τραγούδια της παράστασης κυκλοφορούν σε βιβλίο – cd, με τις φωνές των Γιώργη Χριστοδούλου, Σαβίνας Γιαννάτου, Αργύρη Μπακιρτζή, Μαριώς, Δημήτρη Μυστακίδη, Ελένης Τσαλιγοπούλου, Βασίλη Νικολαΐδη και με τις ζωγραφιές του Ντίνου Ξύγκα από τις εκδόσεις Μάρτης.

 

Πού: Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη, τηλ. 210 8822551

Πότε: από 20 Φεβρουαρίου 2022 και κάθε Κυριακή στις 12.00. Έως 20 Μαρτίου 2022

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Εισιτήρια: 10 ευρώ (γενική είσοδος), 8 ευρώ (Μειωμένο: Ανέργων, ΑΜΕΑ, Ομαδικό άνω των 10 ατόμων)

Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr

Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε αμαξίδια.

 

Μέτρα Προστασίας:
Το Red Jasper Cabaret Theatre έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας και λειτουργεί με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα.
Στον χώρο λειτουργεί σύστημα εξαερισμού με 100% νωπό φιλτραρισμένο αέρα.
Για την είσοδο του κοινού στην εκδήλωση, για ανήλικους θεατές από 4 έως 17 ετών, απαιτείται η δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου. Για θεατές άνω των 17 ετών απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.
Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: