Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2009

Το δίφωνο αφιέρωμα στην Αρλέτα Ι

*
Το περιοδικό «δίφωνο» έχει κάνει ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα στην αγαπημένη Αρλέτα. Στο τελευταίο τεύχος (159) (Μαρτίου 09) ο γνωστός blogger Bosko –μουσικός παραγωγός - δημοσιογράφος έφτιαξε με γνώση κι ευαισθησία, ένα τρυφερό αφιέρωμα στην Αρλέτα. Μια συνέντευξη εκτενής, με φωτογραφία σημερινή αλλά και παλιές της και πιο παλιές ασπρόμαυρες κέντησαν ένα οκτασέλιδο γεμάτο από τη σοφία και την ευαισθησία μιας μοναδικής γυναίκας, δημιουργού, που διάσχισε διακριτικά τη ζωή μας κι απαλά άφησε πολύτιμες πινελιές με χρώμα στη ψυχή μας. Η περιπέτεια της μας τρόμαξε κι όλοι τρέμαμε μην πάθει κάτι αυτό το ακέραιο μυαλό -εγκεφαλικό ήταν αυτό όχι χαζομάρες. Παρακαλούσαμε να μην αφήσει σημάδια, να μην αλλάξει κάτι, τίποτα. Τόσο καλός ήταν ο νευροχειρούργος Βασίλης Σλατινόπουλος που κέντησε με μεράκι, το λαμπίκαρε και μας παρέδωσε μια Αρλέτα ακέραια, ακόμη πιο δυνατή, εφτάψυχη, πάντα με την δική της διεισδυτική αντίληψη και κριτική. Διάβαζα τις σωστά δομημένες, με γνώση και σεβασμό ερωτήσεις του Bosco και χαιρόμουνα τις απαντήσεις της Αρλέτας, όλο τσαγανό και τσαμπουκά, με την άποψη της βαθιάς γνώσης και το χιούμορ του αναγεννημένου παιδιού. Τέλεια! Τρέξτε στο περίπτερο και πάρτε το δίφωνο για να διαβάσετε, ξανά και ξανά μια μελωδία ζωής. Το Blog «για την Αρλέτα» κάλυψε μια περίεργα έντονη φάση της ζωής της και συγχρόνως της περίεργης ζωής μου. Επί δυόμισι χρόνια μάζευα το υλικό της Αρλέτας, ξορκίζοντας λίγο μέσα απ’ αυτό, τους δικούς μου δαίμονες. Ελπίζω, όταν διαβάσει κάποια στιγμή ίσως, το blog ΤΗΣ, να νιώσει όμορφα όπως ακριβώς περάσαμε εμείς οι φίλοι της εδωνά σε τούτη την κόγχη του διαδυκτίου, παρέα με τη φωνή της, τα σχέδια και την κιθάρα της. Welcome back Αρλέτα
Τα τραγούδια του CD (δίφωνο) είναι :
(με δική μας παρέμβαση κι ελπίζω ο αγαπητός Bosko να με συγωωρήσει, κάνοντας κλικ στους τίτλουε -ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ είπαμε- μεταφέρεστε στην σελίδα του Blog για ν αούσετε το τραγούδι)
0.1 αρτεσιανό φρέαρ [ Φαρούκ] 0.2 ο λύκος 0.3 William George Allum 0.4 Ο Λάκης 0.5 παραμύθι 0.6 το καφενείο 0.7 ο τρελός του χωριού 0.8 όμορφη πόλη 0.9 μόνο μην κλαις 0.10 το ερειπωμένο σπίτι 0.11 ένα εκτροχιασμένο τρένο 0.12 ένα κορίτσι δεκαεφτά χρονώ 0.13 το δέντρο της ανατολής 0.14 παράκληση

13 σχόλια:

BOSKO είπε...

Να ξέρεις ό,τι η Αρλέτα σε διαβάζει και συγκινείται πολύ. Της τα τυπώνουν όλα όσα γράφονται στο διαδίκτυο, απ' ότι λέει κι η ίδια στη συνέντευξη, εννοείται μαζί και τα του blog σου. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια κι απ' ότι ακούω το συγκεκριμένο δίφωνο σκίζει στα περίπτερα!

Cle Petridou είπε...

:)))))))

Καλά πάντα

cle

Ανώνυμος είπε...

Τι ωραία που μπορούμε να περνούμε και να μαθαίνουμε νέα της δικής μας Αρλέτα.
να σαι καλά κοπελιά

Βιβή

Ανώνυμος είπε...

Τέλειο αυτό το τεύχος δίφωνο έχει πολύ Αρλέτα και μ’ αρέσει. Έχει συνέντευξή της ένα συλλεκτικό δισκάκι , νέα της . Αγόρασα και την κασετίνα της τέλεια τι άλλο να ζητήσω ; α ναι ένα καινούργιο δισκάκι και να βγάλουν επιτέλους τον πρώτο δίσκο της Αρλέτας σε CD. Το πρόσεξες ότι δίσκο έχει βγάλει η Αρλέτα από την ΛΥΡΑ το επανέκδοσαν ; έκτος από τον πρώτο .

Πέτρος

Μαργαρίτα Πάσχου είπε...

Την αγαπάμε την Αρλέτα μας κι ευχόμαστε να είναι καλά!

Cle Petridou είπε...

@Πετρο, απ ότι ξέρω φτάνει και το δισκάκι. Όσο για τον 1ο δίσκο η Λυρα δυστυχώς, τον κρατά εφτασφράγιστο...

Cle Petridou είπε...

Βιβή: καλώστην
:)

Cle Petridou είπε...

@Pink floyd: :)))

quartier libre είπε...

@
♫ ♪
αναμέ- ♫ ♪
νωωωωωωωω ♫ ♪
♫ ♪


:)

Cle Petridou είπε...

@quartier: Μη χαθούμε εν τάξει; Γεννηματάς 3ο βαγονι αριστερά. Αν όχι αύριο, μεθαύριο σίγουρα


:)

FOIDEL είπε...

Η ΑΡΛΕΤΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Η Αρλέτα θα είναι καλεσμένη στην τρίτη πρεμιέρα του Φοίβου Δεληβοριά στο Stage του Μύλου την Παρασκευή 15 Μαΐου.

http://www.foidel.gr/articles_list.php?cid=15

SOUNDMAG.GR είπε...

Και το soundmag.gr έχει παρουσιάσει την βραδιά της Αθήνας με την Αρλέτα!

Αν θέλετε προσθέστε την στη λίστα με τα υπόλοιπα links

Direct link: http://www.soundmag.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=937&Itemid=49

Στη Θεσσαλονίκη πλέον το επόμενο rendez vouz με την αγαπημένη μας Αρλέτα ξανά με το Φοίβο Δεληβοριά!

quartier libre είπε...

@
σκεφτόμουν ότι τα νούμερα που λήγουν σε 7 (!), ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ !

:)
:)