Σάββατο, Αυγούστου 17, 2013

Η Αρλέτα για την ΕΡΤ

Από τη Συνεχή ενημερωση της ΕΡΤ (κλικ στον τιτλο)
          
Αρλέτα: Βρισκόμαστε σε περίοδο λαιμητόμου! Και πολλοί 
δεν το έχουν καταλάβει


Δεν είμαι υπέρ αυτού που συνέβη. Όχι. Καθόλου. Δεν ήμουν ποτε υπέρ της λύσης, πονάει κεφάλι - κόβει κεφάλι. Αυτό δεν είναι λύση, είναι δολοφονία. Το ότι χρειαζόταν η ΕΡΤ εξυγίανση, είναι παραπάνω από σίγουρο. Αλλά αυτό δεν λέγεται εξυγίανση. Αυτό είναι σαν να πάω στο νοσοκομείο για να μου κόψουν τον κάλο, και να μου κόψουν το πόδι!

Αλλά σήμερα βρισκόμαστε σε περίοδο λαιμητόμου!  Και πολλοί δεν το έχουν καταλάβει. Το καταλαβαίνουν αυτοί, που πέφτει η λαιμητόμος στο κεφάλι τους. Μόνο αυτοί. Και Δυόμιση χιλιάδες άνθρωποι ξαφνικά βρίσκονται στο δρόμο. Αυτό είναι το χειρότερο.

Με στεναχωρεί πάρα πολύ αυτό. Τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ -εκτός των άλλων- ήταν τα μόνα που έπαιζαν τραγούδια από όλη την γκάμα του ελληνικού τραγουδιού. Οι περισσότεροι παραγωγοί σήμερα στους ιδιωτικούς σταθμούς, αν τους ρωτήσεις, αγνοούν για παράδειγμα, ποιά είναι η Βέμπο!

Επίσης, τί θα γίνει αυτή η κολοσιαία περιουσία της ΕΡΤ, που είναι πληρωμένη από τους Έλληνες πολίτες, μέχρι τελευταίας δεκάρας. Ένα χρόνο να μείνει κλειστή η ΕΡΤ, θα καταστραφεί. Θα κλαπούν πράγματα, αυτό είναι απόλυτα σίγουρο. Ποιός θα τα φυλάει όλα αυτά; Και μετά για να τα αντικαταστήσουν θα πληρώσουμε ποιός ξέρει πόσα... τα οποία θα είναι περισσότερα από εκείνα που υποτίθεται ότι θα γλύτωναν με όλες αυτές τις απολύσεις.

Και όταν όλο αυτό αφορά έναν κρατικό οργανισμό, ο οποίος έχει πληρωθεί καθ' ολοκληρία από τους Έλληνες, με υποχρεωτικές εισφορές, δεν μπορεί εν μία νυκτί να κάνεις τέτοιου είδους καρατόμηση! Γιατί πρόκειται για δολοφονία, της όποιας δημοκρατίας υποτίθεται ότι έχουμε...

Αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για δημοκρατία σε μία χώρα που ποτέ δεν είχε δημοκρατία, εκτός από την αρχαιότητα. Δημοκρατία σημαίνει ο λόγος όλων αυτών που είναι πολίτες μιας χώρας.


Και κανένας δεν σκέφτεται λύσεις. Όλοι  σκέφτονται καρατομήσεις. Διότι, κανένας δεν προτείνει λύσεις, όταν πρέπει να προτείνει λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: