Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012

Η Αρλέτα στο Βόλο 13 Ιουνίου 4 χρόνια μετά- τι λέει ο Δημήτρης Κραουνάκης για την μεγάλη Συναυλία


Η ΑΡΛΕΤΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ «ΜΕΤΑ»..


Τραγουδά στις 13 Ιουνίου για τα άτομα με αναπηρία..


 Γράφει ο Δημήτρης Κραουνάκης

"Λόγω της οικονομικής κρίσης που όλους μας ταλαιπωρεί, αποφασίσαμε με την Αρλέτα, το εισιτήριο να είναι 15 ευρώ. Ενα μέρος του εισιτηρίου θα δοθεί για την ενίσχυση του έργου της ΕΛΕΠΑΠ."



Τέσσερα χρόνια μετά την μεγάλη περιπέτεια η Αρλέτα θέλησε να επιστρέψει και πάλι στον Βόλο και μάλιστα πάλι μαζί μου!. Παρ όλα όσα της συνέβησαν εκεί, νιώθει ότι οφείλει αυτή την εμφάνιση στο κόσμο που με συγκίνηση άκουσε τότε την κακή είδηση για την υγεία της και στην συνέχεια με πολλούς τρόπους έδειξε την αγάπη του για εκείνη. Θέλησα η επιστροφή της στο Βόλο να μην είναι μια απλή συναυλία. Όλοι σήμερα αντιμετωπίζουμε προβλήματα σοβαρά που μας δημιούργησαν  ανίκανοι πολιτικοί που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία, αρκετά χρόνια. Δεν είναι κατά την γνώμη μου εποχή για μουσικές και τραγούδια έτσι χωρίς λόγο... Είναι εποχή προσφοράς, αλληλεγγύης.. Ο ένας για τον άλλο, μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε..
Τυχαία στο διαδίκτυο έπεσα σ ένα κείμενο που μιλούσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – λόγω της κρίσης – και τα άτομα με αναπηρία.. Έψαξα και βρήκα ότι στο Βόλο λειτουργεί εδώ και δέκα τέσσερα χρόνια παράρτημα της  Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Aποκατάστασης Αναπήρων Παίδων [ΕΛΕΠΑΠ] με σπουδαίο έργο..
Πρότεινα στην Αρλέτα ένα μέρος των εσόδων της συναυλίας μας στο Βόλο να δοθούν στην ΕΛΕΠΑΠ. Το δέχτηκε με χαρά!.. Με τα ίδια αισθήματα δέχτηκε την προσφορά μας και η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ του Βόλου Ευτέρπη Μαργαρίτη- Παπανδρέου.

  
Η ΕΛΕΠΑΠ του Βόλου ιδρύθηκε το 1998. Στα δέκα τέσσερα αυτά χρόνια λειτουργίας της στέκεται με αγάπη υπομονή και αφοσίωση δίπλα στα παιδιά με αναπηρία και στις οικογένειες τους, φροντίζοντας, κατά μέσο όρο 70 παιδιά ετησίως στο Κέντρο Ανοιχτής Περίθαλψης στην Αγριά Βόλου. Στόχος της ΕΛΕΠΑΠ είναι να υποστηρίξει τα παιδιά μέσα από  προγράμματα αποκατάστασης να κάνουν  «Βήματα Ζωής», προσφέροντας ταυτόχρονα ψυχοκοινωνική υποστήριξη στις οικογένειές τους. Ο συγκεκριμένος στόχος επιτυγχάνεται μέσα από διεπιστημονική προσέγγιση και συνεργασία εξειδικευμένων θεραπευτών στα τμήματα φυσιοθεραπείας, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και ψυχολογικής υπηρεσίας.


Η ΕΛΕΠΑΠ βρίσκεται στην Παιδόπολη Αγία Σοφία στην Αγριά και χρειάζεται την βοήθεια όλων μας.

Ετσι η Αρλέτα  την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 9 το βράδυ  θα ανέβει στην σκηνή του Θερινού Δημοτικού θεάτρου «Μελίνα» του Βόλου και θα τραγουδήσει για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ. Τίτλος της συναυλίας ένας χαιρετισμός προς όλους τους Βολιώτες:
« Και πάλι χαίρετε !! »




Μαζί της θα είναι οι μόνιμοι συνεργάτες της, ο Βασίλης Ρακόπουλος, ο Ντίνος Αποστόλου [που με αγωνία στάθηκαν στο πλευρό της πριν τέσσερα χρόνια στο Βόλο] και ο Ηλίας Κατελάνος, καθώς και η  Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου υπό την διεύθυνση της Αναστασίας Μπάρδα. Αυτά τα ταλαντούχα παιδιά  που  είδα σ ένα βίντεο στο διαδίκτυο. Φαντάστηκα την Αρλέτα ανάμεσα τους και η εικόνα μου άρεσε!..Της έστειλα το βίντεο και της πρότεινα να τραγουδήσει μαζί  τους. Ενθουσιάστηκε!.. Της άρεσε η ιδέα, άλλωστε και εκείνη σαν παιδί – λίγο άτακτο! - συμπεριφερόταν πάντα στην πολύχρονη πορεία της!.. Με χαρά δέχτηκε την πρόταση μου η Διευθύντρια του Ωδείου  Πέπη Αγραφιώτου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής  Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Λόγω της οικονομικής κρίσης που όλους μας ταλαιπωρεί, αποφασίσαμε το εισιτήριο να είναι  15 ευρώ. Ενα  μέρος  του εισιτηρίου  θα δοθεί για την ενίσχυση του έργου της ΕΛΕΠΑΠ.

H πάντα ευαίσθητη και τρυφερή Αρλέτα ξανά στο Βόλο στις 13 Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα» σε μια συναυλία που γίνεται με την συμπαράσταση του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η προπώληση θα γίνει [από 25/5] από τον «Δίαυλο» [Τοπάλη 14] Βιβλιοπωλείο- Καφενείο «Χάρτα» [Σκενδεράνη 16] Δισκοπωλείο «Classic» [Eρμού 187] και από τα γραφεία της ΕΛΕΠΑΠ στην Αγριά, τηλ.24280 97030.

Από 7/6 και από το ταμείο του κινηματογράφου «Αχίλλειον» τηλ. 24210 32818.
Χορηγοί επικοινωνίας η τηλεόραση TRT, το Ράδιο ΒΕΡΑ, το Marconi Radio, οι ιστοσελίδες e-volos.gr, thisisvolos.gr, mediasoup.gr, olympia.gr, matia.gr, mousikorama.gr, penapress.gr, «Αναπηρία τώρα», το περιοδικό «Αυτονομία» και η εφημερίδα «Θεσσαλία».



Δεν υπάρχουν σχόλια: