Τρίτη, Μαΐου 24, 2011

Η Αρλέτα για την εκπομπή με τη Μπήλιω Τσουκαλά: «Όταν με φέρνουν σε άμυνα αντιδρώ»

Στα σχόλια του BLOG βρήκα χθες το παρακάτω μήνυμα που άφησε ο Κώστας M. φίλος της Αρλέτας και με χαρά ανεβάζω πρωτοσέλιδο!

Aαναφέρεται σε ένα youtube-remix που μεταδόθηκε πριν αρκετό καιρό στο πρόγραμμα «Φώτης και Μαρία live”. Το εν λόγω youtube έγινε απομονώνοντας κάποιες στιγμές όπου η Αρλέτα αντιμετώπιζε κυνικά την εκνευριστική και άσχετη Μπήλιω και πράγματι αυτό δημιούργησε απορίες στο κοινό που δεν είχαν παρακολουθήσει την εκπομπή.

Το μήνυμα του Κώστα M. ξεκαθαρίζει το τοπίο και περιγράφει τα γεγονότα από την αρχή αρχή, στο παγωμένο στούντιο της ΕΡΤ όπου η Αρλέτα πήγε με τους δύο μουσικούς για να παίξουν ζωντανά κάποια τραγούδια που είχαν προαποφασιστεί με την παραγωγή.
Η καθυστέρηση στο παγωμένο στούντιο, η κα Τσουκαλά που αντί χαιρετισμού απαίτησε ησυχία γιατί είχε πονοκέφαλο, αλλά  κυρίως η έλλειψη σεβασμού και βασικής έστω πληροφόρησης για τα 40 χρόνια της φιλοξενούμενης δημιουργού άρχισαν να εκνευρίζουν την Αρλέτα.

Ε, μετά το ανεκδιήγητο εκείνο «Αρλέτα, η φωνή σου και το όνομά σου έχει ένα συνειρμό αυτόματο Αρλέτα – Νέο κύμα» ήταν το σημείο που η Αρλέτα ένιωσε πια πως ήρθε σε μια εκπομπή ασχέτων που διατείνεται πολιτιστική ενημέρωση της ΕΡΤ και πρέπει να εκνευρίστηκε πάρα πολύ. Όπως γράφει ο φίλος της Κώστας Σ. η Αρλέτα «ποτέ δεν θα πήγαινε σε εκπομπή με την πρόθεση να πειράξει κανένα. «Όταν με φέρνουν σε άμυνα αντιδρώ» μου είπε χαρακτηριστικά».

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον μήνυμα του Κώστα M. και στη συνέχεια σας έχω ένα απάνθισμα από μαργαριτάρια, που εμένα τουλάχιστον με βοήθησαν να καταλάβω πολλά, και για την παρουσιάστρια της ΕΡΤ αλλά και για το ξεπεσμένο επίπεδο της ΕΡΤ…



Αγαπητή blogger,




Είμαι φίλος της Αρλέτας και θα ‘θελα να γράψω δυο πράγματα αναφορικά με ένα συμβάν, όχι τόσο πρόσφατο (2007), αλλά τον τελευταίο καιρό επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή ένα youtube – collage, που ξεσήκωσε σχόλια διαμαρτυρίας από κάποιους.


Όμως, επειδή ακριβώς είναι αποσπασματικό χωρίς να δίνει το κλίμα που επικρατούσε εκείνη την (κρύα) ημέρα στα στούντιο της ΕΡΤ και επειδή είχα βρεθεί με την Αρλέτα το ίδιο βράδυ όπου μου διηγήθηκε τι ακριβώς έγινε, νιώθω την ανάγκη και με την άδεια της θα διευκρινίσω δυο - τρία πράγματα.


1. Εκτός του ότι το στούντιο ήταν κυριολεκτικά ψυγείο, έπρεπε η Αρλέτα και οι μουσικοί της να ξεπαγιάζουν και να περιμένουν τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να εμφανιστεί η κα Μπήλιω κι άλλη τόση για να πει διάφορες άσχετες ανακοινώσεις –και οι προσκεκλημένοι, Αρλέτα και οι δύο εξαίρετοι μουσικοί που τη συνοδεύουν να έχουν κυριολεκτικά ξεπαγιάσει.


2. Εμφανίζεται στη μίση ώρα κι ενώ οι μουσικοί προσπαθούσαν να ζεστάνουν τα δάκτυλα παίζοντας λίγο, η κα Μπήλιω χωρίς ούτε ένα τυπικό καλωσόρισμα, απαίτησε ησυχία γιατί είχε πονοκέφαλο…


3. Και αρχίζει η εισαγωγή της υπεύθυνης της κύριας πολιτιστικής εκπομπής της κρατικής Ελληνικής τηλεόρασης, λέγοντας για τα «τριάντα χρόνια της παρουσίας της Αρλέτας (!!!) -κι άντε αυτό, φαίνεται πριν σαράντα χρόνια η κα Μπίλιω ήταν αγέννητη. Τη διορθώνει η Αρλέτα για τα 40 χρόνια.


4. Ακολουθεί στη συνέχεια εκείνη η φοβερή «πολιτιστική» ατάκα ότι το όνομα και η φωνή της Αρλέτας έχει σε όλους ένα συνειρμό αυτόματο, Αρλέτα – Νέο κύμα (!!!) Τελικά ΉΤΑΝ γεννημένη η κα Μπήλιω αλλά… έμεινε εκεί. Στην θυρωρό μου θα το συγχωρούσα, στην Υπεύθυνη πολιτιστικής εκπομπής, όχι. Θα μπορούσε να ρωτήσει τη θυρωρό της ΕΡΤ, αυτή σίγουρα θα ήξερε ότι η Αρλέτα έχει μια καριέρα 35 χρόνων μετά το Νέο Κύμα! Όμως η Πολιτιστική λειτουργός το αγνοούσε ΚΑΙ αυτό. Θυμήθηκε όμως τη Σερενάτα, αυτή την ήξερε…


5. Τα τραγούδια, επειδή θα παίζονταν ζωντανά με δύο μουσικούς μόνο, είχαν προαποφασιστεί, ώστε να προσαρμοστούν και σίγουρα ένα τραγούδι όπως η Σερενάτα δε χωρά στα στενά πλαίσια του παγωμένου στούντιο. Και να επιμένει με… νάζι ξανά και ξανά, να της παίξουν τη Σερενάτα! Εκεί θαύμασα την υπομονή της Αρλέτας…


6. Δεν είχε δα και καμιά νεοφερμένη τραγουδίστρια, την Αρλέτα φιλοξενούσε και όφειλε αν μη τι άλλο σεβασμό σε μας που την ξέρουμε και την ακολουθούμε χρόνια τώρα, γιατί ακριβώς είναι μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα.


7. Άστε τις ανεκδιήγητες ατάκες εκτός τόπου και χρόνου, του στυλ «περπατάς πολύ;» ! Πάλι θαύμασα την υπομονή της Αρλέτας…

Την Αρλέτα την ξέρω χρόνια και είναι για μένα ένας ευγενέστατος άνθρωπος αλλά έχει κι η ανοχή τα όριά της… ποτέ δεν θα πήγαινε σε εκπομπή με την πρόθεση να πειράξει κανένα. «Όταν με φέρνουν σε άμυνα αντιδρώ» μου είπε χαρακτηριστικά.


Αυτά ήθελα να σας γράψω και ευχαριστώ για το γλυκύτατο αυτό Blog που με τόση αγάπη διατηρείτε στο διαδίκτυο για την σπάνια αυτή Καλλιτέχνιδα.


Κώστας Μ.






ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΤΟΥ BLOG ΣΤΟΝ ΦΊΛΟ ΤΗΣ ΑΡΛΕΤΑΣ!

Φίλε Κώστα σε χαιρετώ και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά και για την εμπιστοσύνη σου. Το Blog αυτό έγινε και λειτουργεί για να υπάρχει η σωστή ενημέρωση για ότι αφορά την αγαπημένη δημιουργό. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε γι αυτήν. Η διακριτική της παρουσία για πέρα από 40 χρόνια, εκτός του ότι μας ανεβάζει το ηθικό και μας κρατά ισορροπίες, είναι πολύτιμη για την σημερινή Ελλάδα όπου το life style και η πολιτιστική μιζέρια έχουν το πάνω χέρι…

Τη συγκεκριμένη εκπομπή τη θυμάμαι ως «τρεις στον αέρα» και μου άρεσε αρκετά, ιδιαίτερα η παρουσία των άλλων δύο παρουσιαστών και θυμάμαι ξανά την Αρλέτα ως φιλοξενούμενη, να τραγουδά με την κιθάρα της και οι δύο παρουσιαστές να την απολαμβάνουν με μια έκφραση ευφορίας στα πρόσωπά τους- η παρουσία της κας Μπίλιως Τσουκαλά, παρ' όλο που προσπαθούσε να πατρονάρει την εκπομπ, ήταν υποβαθμισμένη και δεν κόλλαγε και πολύ. Μετά από την απόσυρση των δύο συμπαθέστατων παρουσιαστών από την εκπομπή, σταμάτησα να τη βλέπω. Η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω τηλεόραση πια, μπούχτησα...

Ψάχνοντας λοιπόν στο youtube για το φιλμάκι στο οποίο αναφέρεται ο φίλος της Αρλέτας, βρήκα και άλλα πολλά που ανέβασε ο κόσμος αναφορικά με τα μαργαριτάρια της παρουσιάστριας της… πολιτιστικής εκπομπής της ΕΡΤ!

Δε σας κρύβω ότι έπαθα με το υλικό που ανέβασαν οι εξοργισμένοι τηλεθεατές και η αλήθεια είναι ότι… το διασκέδασα και λίγο…

Αυτά που είδα όχι μόνο πολιτιστική εκπομπή δεν ήτανε (και δεν είμαι fun της σοβαροφάνειας που συνήθως διακατέχει τέτοιες εκπομπές) όμως αυτά που είδα έμοιαζαν περισσότερο με Παρωδία εκπομπής! Μιλάμε για πολύ γέλιο και… απελπισία. Τόσο χάλια τα πράγματα πια;

Δεν είναι δυνατό, η πολιτιστική εκπομπή της Κρατικής τηλεόρασης να διατηρείται στο χάλι αυτό εν έτι 2011, που το Ιντερνετ αν μη τι άλλο, μπορεί να σου παρέχει όλες τις πληροφορίες για τα άτομα που φιλοξενούνται στην εκπομπή της ΕΡΤ! Ένα μικρό ψάξιμο στο Google θα σου δώσει όσα πρέπει να ξέρεις προκειμένου για την προετοιμασία τέτοιας εκπομπής.

Οι άσχετες ερωτήσεις, η έλλειψη ενημέρωσης αλλά και η απαξίωση εκ μέρους της παρουσιάστριας να μελετήσει λίγο τα θέματα που παρουσιάζει, με άφησαν άναυδη… όπως φαντάζομαι αφήνουν και πολλούς από τους προσκεκλημένους και φυσικά το κοινό.

Δεν ήξερες, δε ρώταγες κυρά μου, αν μη τι άλλο τα βασικά γύρω από τους εκλεκτούς καλεσμένους που φιλοξενούνται στην εκπομπή σου; Μου δίνει την εντύπωση ότι, όχι μόνο δε μελετά καθόλου τα θέματα της, αλλά αν είσαι η παρουσιάστρια της κατ εξοχήν πολιτιστικής εκπομπής της Ελληνικής τηλεόρασης και αν έχεις ένα μίνιμουμ κουλτούρας και επίγνωσης του πολιτιστικού γίγνεσθαι της χώρας σου αν μη τι άλλο, θα ανέμενε κανείς οι ερωτήσεις να δείχνουν ενδιαφέρον για κάτι ουσιαστικό…

Όταν κάνει δε χαζές ερωτήσεις με ύφος κουλτουριάρας γκαλερίστριας κι όταν τα βρει σκούρα, καταφεύγει μονίμως σ ένα χαμόγελο «παιδούλας» που… δεν φταίει και δεν καταλαβαίνει θεό, αναμένοντας θεατές και προσκεκλημένους να σκλαβωθούν από το απόλυτο «μις χαμόγελο». Δε θ ασχοληθώ για τη μόνιμη επίδειξη γάμπας της παρουσιάστριας… Τα youtube μιλούν από μόνα τους…

Έλεος πια! (δανείζομαι τον τίτλο τηλεθεατή), τόσο χαμηλά επιτέλους βρίσκονται πολιτισμός, κουλτούρα και αισθητήριο στην ΕΡΤ; Ο εκχυδαϊσμός μιας πολιτιστικής εκπομπής και οι γάμπες της παρουσιάστριας δε θα φέρουν την πολυπόθητη τηλεθέαση κύριοι της ΕΡΤ, γιατί εσείς δημιουργείτε το κοινό.
Κάνουν και σε άλλες χώρες «τυφλές», prima vista εκπομπές αλλά μιλάμε για παρουσιαστές τσακάλια και με περιεχόμενο όπου η κάθε ερώτηση τους δείχνει τις «ανήσυχες» καταβολές τους και το εύρος της κουλτούρας τους. Για την κυρία Τσουκαλά, τι να πούμε...

Τελικά η Αρλέτα «πήρε εκδίκηση» για όλους τους άναυδους προσκεκλημένους…

Έλεος πια!

Μπήλιω: Εγώ στο πλάτω θέλω ησυχία...




Μπήλιω για μια χαμένη περίπτωση



Η γάμπες με το Νίμη Ανρουλάκη




Μια Πέμπτη, μα ποια Πέμπτη...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την Μπηλιω μια φράση πάει : η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής πέθανε!

Κλέβω ένα σχόλιο που βρήκα ακριβώς κάτω από το βίντεο της Αρλέτας μαζί με την μπηλιώ KILL-BILLio

Πέτρος

Cle Petridou είπε...

@ Καλώς τον, πού χάθηκες;

Αυτό το ποστ μου βγήκε αυτόματα και στο τσακ, μετά την επιστολή που ξεκαθαρίζει πολλά.
Θυνάμαι ότι μου άφησες κάποια πληροφορία για το φιλμάκι αυτό αλλά είχα μπλέξει τα μηνύματα και κατά λάθος το έσβησα. Ίσως έτσι έπρεπε να γίνει για να βγει όλη η Ιστορία στο φως!

Ανώνυμος είπε...

Κλέ μου εσύ που έχεις χαθεί ? – εγώ χάθηκα μέσα στα διαβάσματα και στες εξετάσεις ...το θετικό είναι ότι τελιώνω σήμερα! –ουφ επιτέλους!
Δεν με ενοχλει για το βίντεο – ούτε λόγος –
Πάντος εγώ το απόλαυσα και πολύ μου άρεσε η Αρλέτα , κάλα να τις κάνει , αγενης δεν είναι και το ξέρουμε , νομιζω ολο το αιτιολογικό το ανάρτησες ,απο τον φιλτατο φίλο της Αρλέτα μας !!

Υ.Γ1 ανήκω στην αύλη της Αρλέτα
Υ.Γ2 συγνωμη, να υπαρχει κανενα λαθακι στην ορθογραφια μου η στον τονισμο μου

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

Εκτός απ’ το «επίπεδο», την «ευφυΐα» και την «ευθύτητα» ( ...των γαμπών) της παρουσιάστριας, θαύμασα την υπομονή, το πνεύμα και το χιούμορ (αν και ποτέ δεν αμφέβαλα) της Αρλέτας!

ΥΓ. Έχω βέβαια την εξής απορία: καλά, είναι γνωστό τοις πάσι ότι η κα Τσουκαλά είναι «φρούτο», η «δικιά» μας τι γύρευε στην εκπομπή τής εν λόγω κυρίας; Ή είναι τόσο αφελής ώστε να δεχθεί τη σχεττκή προσκληση ή το ’κανε επίτηδες γιατί της το φύλαγε!

Γαβριήλ

Cle Petridou είπε...

Φίλε Γαβτιήλ, όπως γνωρίζεις πρόκειται για την επίσιμη ενημερωτική εκπομπή της Ελληνικής τηλεόρασης, πού να πάει δηλαδή ένας καλλιτένχης για να πει για υις παραστάσεις πού ετοιμάζει; Στά μεσημεριανά ή στα πρωινάδικα των άλλων σταθμών;
Και όπως διάβασες, η Αρλέτα δεν πήγε με πρόθεση να ασχοληθεό με τη Μπήλιω, όμως η συμπαεριφορά της Μπήλιως ήταν αγενέστατη και η ίδια αδαής. Ε, πόσα ν αντάξει κανείς...

Θεωρώ απαράδεκτο για την ΕΡΤ να διατηρεί σ αυτό το χάλι την υπ' αριθμόν ένα πολιτιστική εκπομπή της.