Παρασκευή, Ιανουαρίου 25, 2008

Η Αρλέτα στα Μουσικά προάστια: μια ακριβής παρουσίαση

.















Μια πολύ ώριμη μεστή και... επί της ουσίας παρουσίαση του δίσκου της Αρλέτας "Δέκα και μία νύχτες" βρήκα στο φιλικό Blog "Μουσικά προάστια" και επειδή την ζήλεψα την αντιγράφω με την άδειά τους, με σκοπό να καταχωρηθεί στο αρχείο του Blog, αλλά και για να την μοιρατώ μαζί σας. Και διαλέγω το υπέροχο "Όλα μπερδεύονται γλυκά" για να σας δελεάσω να αποκτήσετε αυτό τον μοναδικό δίσκο!


"Μελωδική διαμαρτυρία της Τζόαν Μπαέζ ή μινιμαλισμός του Βιμ Μέρτενς? Κινηματογραφικό σχόλιο του Νίνο Ρότα ή βυζαντινό τροπάριο; Μεταμεσονύχτιο ψιθύρισμα της Τζόνι Μίτσελ ή ανάμνηση αθηναϊκού γραμμοφώνου του ’50; Παρισινό καφέ ή μπαρ στην Αριζόνα; Πού αλήθεια μας πάνε οι «Δέκα και μία νύχτες», η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας της Αρλέτας από το Περοκέ που κυκλοφόρησε το 1988 από την Columbia; Ποιος ακριβώς είναι ο σημερινός μας σταθμός στην περιδιάβαση της δεκαετίας του '80; Να τι γράφει η ίδια η Αρλέτα για τον δίσκο: Πατήστε εδώ για τη συνέχεια...



17 Όλα μπερδεύοντα...



Όλα μπερδεύονται γλυκά
στίχοι: Μελίνα Τανάγρη
μουσική: Ελένη Καραίνδρου
(με δεξί κλικ στον τίτλο του δίσκου ανοίξτε νέο παράθυρο)


Τα Μουσικά Προάστια είναι ένα Blog που ξεχώρισα από την αρχή αρχή της Blogoζωής μου. Μου έκανε εντύπωση η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός, αλλά κυρίως η αγάπη με την οποία ο Δημήτρης Κατσιάνος, ο Ηρακλής Οικονόμου και ο προπονητής τους - τρεις φίλοι από το Γυμνάσιο - κλέβουν λίγο χρόνο από την ιατρική και την πολιτική επιστήμη για να θυμηθούν τα αγαπημένα τους τραγούδια.

Με γνώση και σεβασμό για το δικό μας τραγούδι, μοιράζονται τις σκέψεις και τις γνώσεις τους με όσους περνάνε απ το «Προάστιο» τους.
Σεμνοί και ορκισμένοι, με μεστές και πάντα ενδιαφέρουσες απόψεις και θέματα, προσπαθούν να βάλουν το λιθαράκι τους στην καταγραφή, στην προβολή, στη διάσωση αν θέλετε – ναι σήμερα ίσως η λέξη είναι επιτακτική- του ταλαίπωρου μας τραγουδιού.

Ένα καθαρά… «αντρικό» Blog μια αντροπαρέα που αντικρίζει σταράτα και ντόμπρα και καταγράφει την άποψη της για να την μοιραστεί με όσους στ αλήθεια πονάνε το τραγούδι…



.

Δεν υπάρχουν σχόλια: