Παρασκευή, Ιανουαρίου 31, 2020

Τραγούδια σαν… γράμματα στο δημαρχείο Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού παρουσιάζει, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Ιανουάριος», τη συναυλία του Γιώργη Χριστοδούλου με τίτλο «Dedication – Τραγούδια σαν Γράμματα». Ο καλλιτέχνης ανθολογεί ελληνικά και ξενόγλωσσα «κομμάτια-αφιερώματα» που μοιάζουν με επιστολές, άλλοτε με πολύ συγκεκριμένο παραλήπτη κι άλλες φορές με κάποιον γενικότερο αποδέκτη: το κοινό.

Ο Μάνος Χατζιδάκις για τον E.R.Moritz, ο Βασίλης Τσιτσάνης για τη Μαρίκα Νίνου, ο Μίμης Τραϊφόρος για τη Σοφία Βέμπο, ο Αττίκ για την πρώτη του γυναίκα, η Αρλέτα για τον ζωγράφο Λάκη Πατρασκίδη κ.α.
Τραγούδια που γράφτηκαν αντί επιστολών.
Παρασκευή 31/1, στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού Λ. Περικλέους 55.
στις 20.00, είσοδος ελεύθερη
Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Σταμάτη Κραουνάκη, Κώστα Γιαννίδη, Μιχάλη Σουγιούλ, Αττίκ, Φοίβου Δεληβοριά, Αρλέτας και του ίδιου του Γιώργη, καθένα με τη δική του ιδιαίτερη ιστορία, συνθέτουν ένα σύνολο από μουσικά υστερόγραφα γεμάτα από λυρισμό και αμεσότητα. Συμμετέχουν: Χάρης Σταυρακάκης (πιάνο, ακορντεόν), Θάνος Κολοκυθάς (κιθάρες). Η μουσική εκδήλωση, με ελεύθερη την είσοδο, έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 20.00 στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός).

Δεν υπάρχουν σχόλια: