Πέμπτη, Μαΐου 19, 2016

Αρλέτα - Νίκος Μαμαγκάκης - Τραγούδι-θέμα της Ταινίας: O Αποστάτης, 1974


Αρλέτα - Νίκος Μαμαγκάκης - Τραγούδι-θέμα της Ταινίας: O Αποστάτης, 1974Μουσική: Nίκος Μαμαγκάκης
Στίχοι: Θεοδώρα Ντάκου
Ερμηνεία: Αρλέτα
Τραγούδι-θέμα της Ταινίας: O Αποστάτης, 1974

foxy foxy
Πρόσφατα ανακάλυψα τον αγγλόφωνο δίσκο που είχε ηχογραφήσει η Αρλέτα το 1975 αλλα ο Πατσιφάς δεν θέλησε να τον κυκλοφορήσει. Διαβάζοντας μια συνέντευξη της έπεσα πάνω σε αυτό το σημείο:
“Είχα τραγουδήσει κάποια αγγλικά τραγούδια του Νίκου Μαμαγκάκη για μια ταινία. Δεν τα έχω και ούτε ξέρω αν βρίσκονται κάπου”
http://marker.to/YX3N78
Έψαξα λοιπόν να τα βρω ανάμεσα στα σάουντρακ που είχε κάνει ο Μαμαγκάκης εκείνη την περίοδο. Επείδη ειπε ότι είναι αγγλόφωνα κατευθύνθηκα στις συνεργασίες που ειχε ο Μαμαγκάκης με τον Νίκο Περάκη. Μάταια. Τελικά βρήκα ότι η ταινία ηταν ελληνική (η πρώτη και τελευταία σκηνοθετική απόπειρα του Φαίδωνα Γεωργίτση).
http://www.tainiothiki.gr/v2/filmogra...
Το τραγούδι εμφανίζεται στην αρχή της ταινίας και υποτίθεται ότι το τραγουδάει μια αμερικανίδα χίπισσα (ναι, η ταινία είναι cult όπως μπορείτε να φανταστείτε).
Εκανα rip τον ηχο από το αντίτυπο της ταινίας (γιαυτό και υπάρχουν μαζί και ηχοι από το περιβαλλον, βροχή, υαλοκαθαριστήρες) και εφτιαξα αυτό το βιντεάκι για να υπάρχει το τραγούδι.
Μουσική: Nίκος Μαμαγκάκης
Στίχοι: Θεοδώρα Ντάκου
Ερμηνεία: Αρλέτα
Τραγούδι-θέμα της Ταινίας: O Αποστάτης, 1974

Υ.Γ: H Αρλέτα είχε συνεργαστεί με τον Νικο Μαμαγκάκη το 1970 τραγουδώντας για το αλμπουμ Ερωφίλη (σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της, το Μοιρολόι της Νέναςhttps://www.youtube.com/watch?v=OAl8F...)


Δεν υπάρχουν σχόλια: