Τετάρτη, Μαρτίου 19, 2014

ΕΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟ
Βρήκα στο YOUTUBE, αυτό το φιλμάκι με αποσπάσματα από ένα υπέροχο αφιέρωμα στον Γιάννη  Σπανό από παιδιά και έφηβους! Η μόνη πληροφορία που βρήκα ήταν ότι πρόκειται για μαθητές και μαθήτριες των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου και πως το φιλμάκι ανέβηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2013.

Τα παιδιά όλα υπέροχα, τραγούδησαν και χόρεψαν πότε κατανυχτικά, πότε με μπρίο τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, καταφέρνοντας να συγκινήσουν με την προσήλωση και την ψυχούλα που έδωσαν στα τραγούδια αυτά. Από το "Μια φορά θυμάμαι μ αγαποίσες"  που ένα κοριτσάκι ερμηνεύει με όλη την αθωότητα των 13 της χρόνων, το "Σπασμένο καράβι" αλλά και το "'Άνθρωποι μονάχοι" όπως και τα πιο ρυθμικά που τα χορεύουν με μπρίο σεβασμό και αγάπη…Μπράβο στους καθηγητές!

Δείτε το φιλμάκι αυτό των 11 λεπτών και θα θυμηθείτε πόσο αυτός ο Συνθέτης έχει σεμνά κι αθόρυβα "φωλιάσει" στην ψυχή της Ελλάδας, χωρίς απαιτήσεις, χωρίς τυμπανοκρουσίες και στεντόρειες δηλώσεις, μόνο με τις μουσικές του έδωσε ήχο στις αναμνήσεις μας για 50 χρόνια τώρα. 

Μελωδός σπάνιος, με μέτρο και ευαισθησία, άφησε μια λαμπρή και πολλά υποσχόμενη καριέρα στο Παρίσι για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Γιώργου Παπαστεφάνου και του Αλέκου Πατσιφά για να δημιουργήσουν το "Νέο Κύμμα"...

Μια ξεχωριστή βραδιά λοιπόν προς τιμή του Γιάννη Σπανού, που ο ίδιος θα θυμάται για πάντα αφού... ήταν κι αυτός εκεί...κλικ στον δίσκοΔεν υπάρχουν σχόλια: