Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2013

28 Σεπτεμβρίου η μεγάλη Συναυλία - Γιορτή του Ελληνισμού Στο Ηρώδειο



Στο Ηρώδειο θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Γιορτή του απόδημουΕλληνισμού,
Όλη η ελίτ της ελληνικής μουσικής θα περάσει από το μαγικό ρωμαϊκό θέατρο στις 28 Σεπτεμβρίου.
Στη συναυλία θα λάβει μέρος η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής «Έμμετρον», με μουσική επιμέλεια του Μανώλη Γεωργοστάθη. 

Δεκατέσσερις θα είναι οι τραγουδιστές που θα συμμετάσχουν

Γεράσιμος Ανδρεάτος, 

Αρλέτα

Μελίνα Ασλανίδου, 

Πέτρος Γαϊτάνος, 

Βασίλης Γισδάκης, 

Φωτεινή Δάρρα, 

Κώστας Καράλης, 

Βασιλική Καρακώστα, 

Βασίλης Λέκκας,

 Λαυρέντης Μαχαιρίτσας,

 Δημήτρης Μπάσης, 

Μάνος Πυροβολάκης,
Λάκης Χαλκιάς, 

Δημήτρης Ψαριανός) και έξι οι συνθέτες 

Μανώλης Καραντίνης, Γιώργος Κατσαρός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Βασίλης Σαλέας, Γιάννης Σπανός, Σάκης Τσιλίκης), καθώς επίσης και 

ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης, η διεθνής σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου 

και οι χορωδίες Τερψιχόρης Παπαστεφάνου και Μεικτή Χορωδία Πύργου.

«Στην εκδήλωση συμμετέχουν ακόμη και οι ηθοποιοί Άγγελος Αντωνόπουλος, Σταύρος Ζαλμάς, Εύα Κοταμανίδου, Όθωνας Μεταξάς, αλλά και η Ζέτα Δούκα, οι οποίοι θα απαγγείλουν ποιήματα γνωστών δημιουργών, ενώ κάποιοι από αυτούς θα τραγουδήσουν κιόλας» επισημαίνει ο κ. Τζουανόπουλος.
Ποιήματά τους θα διαβάσουν ακόμη και ο Τίτος Πατρίκιος, η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ αλλά και ο Γιώργος Μαρκόπουλος, ενώ το εντυπωσιακό σκηνικό θα αποτελείται και από έργα που έδωσαν οι εικαστικοί Δημήτρης Μυταράς, Χρίστος Καράς, Γιώργος Σταθόπουλος και Δημήτρης Κούκος.
Η εν λόγω συναυλία, μάλιστα, φέτος έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία και σπουδαιότητα. Και αυτό διότι γίνεται για την ευαισθητοποίηση όλων μας και κυρίως των θεσμικών παραγόντων για την κατασκευή ενός μουσείου για τον απόδημο Ελληνισμό.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη βραδιά της 28 ης Σεπτεμβρίου ο καταξιωμένος γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης θα μπορέσει να δώσει ζωή στο άγαλμα για τον Ελληνισμό της διασποράς που ετοιμάζει και θα στηθεί στα Μακρίσα.
Εκεί θα λάβει χώρα μια μεγάλη συναυλία, αφιερωμένη σε όλες τις σπουδαίες εγχώριες προσωπικότητες -μεταξύ των οποίων και οι Θεόδωρος ΑγγελόπουλοςΝίκος Καζαντζάκης,Γιώργος Σεφέρης- που κατάφεραν να κάνουν το όνομα της Ελλάδας να ακουστεί στα πέρατα του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: