Παρασκευή, Ιουλίου 16, 2010

Βρέθηκε ηχογράφηση της Αρλέτας σε Αγγλικό στίχο!!!



Από την Αθήνα καλός φίλος που είναι στο χώρο της δισκογραφίας, με πληροφόρησε ότι βρέθηκε στο αρχείο της Lyra ηχογράφηση της Αρλέτας στα αγγλικά παρακαλώ!
Τραγούδια από το δίσκο «ταξιδεύοντας» μα και άλλα δικά της με αγγλικούς στίχους τα οποία η Αρλέτα τραγούδησε μου είπαν τέλεια (αυτό μας έλειπε) και εις άπταιστη βρετανική προφορά. Αυτό κι αν είναι ντοκουμέντο!
Κάποια είναι άγνωστα γιατί δεν κυκλοφόρησαν ποτέ!!!

ΤΑ ΘΕ-ΛΟΥ-ΜΕ!

Τέτοιες ηχογραφήσεις πρέπει η ίδια η πολιτεία να ενδιαφερθεί να τις αξιοποιήσει… μα τι λέω… άσε καλύτερα.

Η σχέση που έχει η Αρλέτα με την ελληνική γλώσσα είναι ίσως ο λόγος για τον οποίο η ίδια δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά να προσεγγίσει ένα πιο πλατύ αγγλόφωνο κοινό. Παρ’ όλο που όχι μόνο είχε τα φόντα, αλλά και αυτό το σπάνιο, το τελείως δικό της στην υφή της φωνής αλλά και στο χρωμάτισμα της κάθε λέξης, στο εξωτερικό θα της χάριζε μια σπάνια καριέρα. Τραγουδιστές ή αν προτιμάτε ερμηνευτές του δικού της βεληνεκούς δεν κλείνονται σε σύνορα. Όμως, αυτό ισχύει για την Εσπερίαν, στην Ελλάδα πρέπει να έχεις γερά νεύρα για να αντέχεις και φυσικά κοινό που να ξέρει να ακούει. Βεβαίως και υπάρχει στην Ελλάδα αλλά είναι τόσο μικρό και όλο συρρικνώνεται από τις εταιρείες που λειτουργούν δυστυχώς με τη λογική της αρπαχτής.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα-ΘΕ-ΛΟΥ-ΜΕ Κλέλια πως είναι δυνατόν να τα κρατούν κρυφά τόσα χρόνια, ευτυχώς που διέρρευσε το εφτασφράγιστο μυστικό της φίλης μας. Νομίζω έχει παραπάνω πράγματα να πει παρά από αυτούς που το έκαναν μόδα να βγάζουν αγγλόφωνους δίσκους τώρα στην Ελλάδα και σίγουρα θα έχει παρά πάνω πράγματα να μα πει, η Αρλέτα δίνει χρώμα στις λέξεις είναι μοναδική και μια φορά ανακύπτουμε πόσο μπροστά είναι ασχέτως που δεν έβγαλε αυτά τα αγγλόφωνα τραγούδια. Είδα παλιά στην σελίδα της στο φατσό-βιβλίο ένα σχόλιο από μια γειτόνισσα της που έγραφε ότι πρέπει να δώσει το αγγλόφωνο τραγούδι της. Και έρχεσαι τώρα με αυτά τα υπέροχα νέα να με διαβεβαιώνεις. Πρέπει να τα βγάλουμε ασχέτως και αν δεν θέλει η Αρλέτα μας και μια ωραία επανασύνδεση με την ΛΥΡΑ μετά από τόσα χρόνια .... Αναμονή λοιπόν ελπίζω να μην ακυρωθεί η πτήση μας ας ελπίσουμε λοιπόν .... αναμονή ..... επιμονή

Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

τα εχω ακούσει - είναι εξαιρετικά...κιθάρες,μπονγκάκια κλπ ;)
Θυμαμαι και στίχο που λέει κατι σαν :
some more custard cream please - what 's giong on? - well, I m in Love!! :)

Cle Petridou είπε...

@Ανώνυμε Πέτρο, μαζί σου κι εγώ. Ελπίζω να μη μας ψήσουν το ψάρι στα χείλη και να τα βγάλουν...

Cle Petridou είπε...

@ Ανώνυμε/η τώρα γιατί μας το κάνεις αυτό; Πώς; Πού; Πότε: Πώς μπορεί να γίνει για να έχουμε ένα δείγμα;

Cle Petridou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.