Κυριακή, Μαΐου 23, 2010

Γιάννη Σπανού Συναυλία… χωρίς την Αρλέτα;;;;;;;;

Καλά, είμαστε σοβαροί ή εγώ έχασα κάποια επεισόδια;;;

Κοιτάζω στο Ιντερνετ και στα ΜΜΕ για τη μεγάλη συναυλία για τα 50 χρόνια της παρουσίας του Γιάννη Σπανού στο Ελληνικό τραγούδι και έχω πάθει!

Διαβάζω ξανά και ξανά τα ονόματα των τραγουδιστών που θα συμμετάσχουν και διαπιστώνω μια μεγάλη απουσία, ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑ…



Το όνομα της Αρλέτας, ενώ θα έπρεπε να ήταν πρώτο-πρώτο στη λίστα –και όχι λόγω αλφαβητικής σειράς, αλλά και κυρίως ως η τραγουδίστρια που έκανε διαχρονικά δύο από τα πιο όμορφα τραγούδια του συνθέτη, Απουσιάζει! Πριν λίγους μήνες στη μεγάλη συναυλία στο Παλλάς όλοι, μα όλοι τα τραγούδησαν μαζί της κι υπήρχε τέτοια συγκίνηση και τέτοια κατάνυξη!


Και ποιος δεν τα ξέρει; Και ποιος δεν τα αγάπησε με τη φωνή της Αρλέτας; Γιατί, κακά τα ψέματα κύριε Σπανέ, το «Μια φορά θυμάμαι» (μ’ αγαπούσες) έχει αποτυπωθεί στο DNA μας, όχι απλά γιατί είναι ένα ακόμη όμορφο τραγούδι, αλλά γιατί το είπε η Αρλέτα!

Επίσης κι εκείνο το απίστευτα ερμηνευμένο «η Ομίχλη μπαίνει από παντού στο σπίτι».
Αν έχουν ξεχωρίσει και αντέχουν τόσα χρόνια είναι γιατί τα ερμήνευσε η Αρλέτα, μ’ εκείνο το δικό της ξεχωριστό τρόπο. Κανείς δεν τόλμησε και κανείς δε μπόρεσε να τα ερμηνεύσει ξανά και όλοι ξέρουμε γιατί. Η Αρλέτα τα σφράγισε για πάντα με την ερμηνεία της… Αυτή η ερμηνεία τα έβαλε στην πιο ζεστή γωνιά της καρδιάς μας!
Λάθος, λάθος μεγάλο κύριε Σπανέ, που θα φανεί στη Συναυλία.
Και διερωτώμαι, ποιος θα διακινδυνεύσει να τα πει;
Σκέφτηκα να ανέβω Αθήνα για τη συναυλία αυτή αλλά όταν είδα την κατανομή φουρτουνιάστηκα κι’ έκατσα στο κομπιούτερ μου και το μοιράζομαι μαζί σας.

Εγώ το λέω ιεροσυλία και αχαριστία        ή μήπως... ανοησία

Αλήθεια, ήθελα να ‘ξερα εσείς τι λέτε γι αυτό;

8 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

ξερεις κατι τον σπανο τον συμπαθω πολυ αλλα απο ενα καλλιτεχνη που παει ως κριτης σε ταλεντ σοου και δινει μετρια τργουδια σε αφωνα νεα παιδια, ολα τα περιμενω
κριμα
η αρλετα εχει σφραγισει ολα τα τραγουδια της
δυσκολο να τα πουν αλλοι

Μ είπε...

Τον Γιάννη Σπανό τον εκτιμώ ως συνθέτη, μας έχει χαρίσει πολλά όμορφα τραγούδια. Αλλά η απουσία της Αρλέτας μας με στενοχωρεί πολύ...

Μάρκος είπε...

Ο Σπανός είναι ο αγαπημένος μου συνθέτης. Δίσκοι του όπως οι "Ανθολογίες" ή "Η Μοσχολιού τραγουδάει Σπανό" θα παίζουν εσαεί στο ipod μου. Όμως η συναυλία αυτή είναι (άλλη) μια μεγάλη απογοήτευση από κείνον. Τί δουλειά εχουν ο Καραφώτης, η Ζήνα και ο Ρέμος πλάι στο Μανώλη Μητσιά και το Σταμάτη Κόκοτα; Και φυσικά πώς γίνεται να απουσιάζουν καλλιτέχνες που σφράγισαν μεγάλα τραγούδια του, όπως η Αρλέτα καλή ώρα; Κρίμα, γιατί πάντα θεωρούσα ότι το έργο του είναι υποτιμημένο...

ΥΓ: Παραγίνε πια με τις συναυλίες- μνημόσυνα, που μόνο τον τιμώμενο δεν τιμούν...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, εγώ αποφάσισα, πρόκειται για ανοησία... με όλη τη σημασία της λέξης. Πώς λέμε κουταμάρα, βλακεία, αμυαλιά, αστοχασιά και έλλειψη φρονιμάδας... ε, κάτι τέτοιο.

Ότι δηλαδή αντιπροσωπεύει σήμερα δυστυχώς ο Γιάννης Σπανός!

Είναι επώδυνο, σήμερα ειδικά να σε "προδίδουν" συνθέτες που αγάπησες και έχεις κάποια τραγούδια τους σα φυλακτό, όπως έχω το "Μια φορά θυμάμαι" της Αρλέτας. Γιατί, της Αρλέτας είναι το τραγούδι και γι αυτόν ακριβώς το λόγο έμεινε κλασσικό.

Λεύκια

φιλιά στην Αρλέτα

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω αυτό που θα γράψω θα ειπωθεί πολύ άγριο για έναν μεγάλο σύνθετη. Να παει να γκρεμιστεί σε τέτοιον περίπτωση. Πως γίνεται ρε η πρώτη που ερμήνευσε τραγούδια του που τα έχει καλουπώσει με την φωνή της, που δεν θες να τα ακούς με άλλη φωνή οποία και να’ ναι σου φαίνεται ψεύτικο. Να λείπει από τέτοιο "γεγονός" κρίμα και μόνο κρίμα. Ένα όνομα που σφράγισε ΜΑΣ ΣΗΜΑΔΕΨΕ με μια σφεντονά και μας έβαλε στο χρυσό κλουβί της, όλους εμάς τους φίλους, τους πιστούς φίλους και δεν ντρεπόμαστε για’ αυτό παρά ευγνώμων. Και δεν ξεκολλάμε το αφτί απ’ τα ηχεία όταν την άκουμε.

Εγώ το λεω απλά ΜΑΛΑΚΙΑ.


Υ.Γ Κλελια έτσι για να μην ξεχνιόμαστε έχουν χάσει όλα τα πράγματα την γεύση τους π.χ Ο λαϊκός έγινε ποπ ο έντεχνος ροκ και όλοι άλλοι metal εμείς το λέγαμε από παλιά alternative.
Υ.Γ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΘΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΙΟ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ.
Υ.Γ ας αναφωνήσουμε όλοι ΖΗΤΩ Η ΑΡΛΕΤΑ

ΠΑΝΤΑ μονίμως, τακτικός

Πέτρος

ασωτος γιος είπε...

τιι? τωρα το μαθα καραφωτης ζηνα και ρεμος? και οχι αρλετα
ειναι σημαδια μιας εποχης κι αυτο τι να πω
παντως και γω τον συμπαθω αλλα...τα φραγκα πολλα παιδια, αυτοι πουλανε στη μαζα , η ζηνα πουλαει
αντε βρε και στην επομενη συναυλαι μαρω λυτρα και γκεστ η δεσποινα βανδη

νατασσΆκι είπε...

Κρίμα, πραγματικά
(όχι, δεν θα πήγαινα να δω τον Καραφώτη να "εκτελεί" Σπανό...)

A.F.Marx είπε...

Μήπως είναι επιλογή της Αρλέτας να μην εμφανιστεί, για δικούς της λόγους;
Πάντως, αν είναι επιλογή του Σπανού, η ντροπή είναι ΟΛΗ δική του...