Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2008


11 ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ (2...
δεξί κλικ στον τίτλο της εικονίτσας και ανοίγετε νέο παραθυρο


quartier libre a dit:

σήμερα λοιπόν, έχει παραμύθι: μιά φορά κι έναν καιρό, τρία πριγκηπόπουλα, η πριγκήπισσα γαρίδα, το πριγκηπόπουλο καλαμάρι και το πριγκηπόπουλο μηρμήγκι, κάθονταν ήσυχα και κουβέντιαζαν, στην άκρια σ' ένα ποταμάκι, κάτω από τη μεγάλη μανώλια. τότε ξαφνικά, μέσα στο σούρουπο, στον ουρανό φάνηκε ένα λιγνό, λιγνούτσικο φεγγάρι. ένα φεγγάρι, λεπτό σα νύχι μωρού, που καθρεφτίστηκε γελαστό, στο μικρό ποτάμι. πλάϊ στο φεγγάρι, ένα αστέρι. το πριγκηπικό μηρμήγκι, σήκωσε το δεξί ποδαράκι του, κι έδειξε το φεγγάρι και τ' αστέρι, στους φίλους του. η πριγκηποπούλα γαρίδα ήταν λιγάκι λαβωμένη. πόναγε. το πριγκηπόπουλο μηρμήγκι ένιωθε μόνο, κι ήταν θλιμμένο. τότε, το καλαμάρι πρίγκηπας, άρχισε δυνατά να τους διηγιέται το παραμύθι της πούλιας και του αυγερινού. η πούλια κι ο αυγερινός, ήσαν ένα κορίτσι κι ένα αγόρι, που αγαπιώνταν. κάποτε, ο Δίας, που δεν ήταν κι ο δικαιότερος των θεών, είδε την πούλια και την ερωτεύθηκε. η πούλια ήταν καλή, κι αφοσιωμένη στην αγάπη της, τον αυγερινό. στενοχωριόταν πολύ με τη συμπεριφορά του Δία, και δεν ήξερε πώς να αποφύγει τον βασιλιά των θεών. θα σε κάνω αστέρι, της είπε η Ήρα, για να μη μπορεί ο Δίας να σε πειράξει, και θα κάνω αστέρι και τον αγαπημένο σου, να στε μαζί αιώνια, πάνω στον ουρανό. έλα όμως, που ο Δίας ήταν απ' όλους τους θεούς ο σκληρότερος κι ο δυνατότερος! σκαρφίστηκε λοιπόν ο Δίας, κι έκανε την πούλια αστέρι της νύχτας, να βγαίνει παρέα στο φεγγάρι, και τον αυγερινό τον έκαμε αστέρι της αυγής. έτσι λοιπόν, η πούλια, κι ο αυγερινός ο αγαπημένος της, δεν μπόρεσαν στον ουρανό να συναντηθούν ποτέ.

Μουσική συνοδεία: "Το Δηλητήριο" (στα μήλα) ορχητρικο κομμάτι από το δίσκο της Αρλέτας "Άσε τα κρυφά κρυμμένα"

5 σχόλια:

quartier libre είπε...

@ να είστε πάντα καλά !

Cle Petridou είπε...

@κι εσείς!¨:)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο το παραμυθάκι της/του quartier libre πάντα τέτοια! Παραμυθία να έχουμε να μας κρατάνε συντροφιά το χειμώνα. Τι ωραία ταξιδιάρικη μελωδία Το Δηλητήριο Στα Μήλα ( άσχετος και αν είναι η μουσική Μάγισσες Με Ομπρέλες ) τέλεια μουσική είναι σαν να μιλάει.

Υ.Γ συγνώμη Κλελια μου για την διόρθωση (δεν μου αρέσει να διορθώνω) το συγκεκριμένο κομμάτι βρίσκεται στο άλμπουμ ΕΜΠΟΡΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ και όχι στο ΑΣΕ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ

Ανώνυμος είπε...

petros

Cle Petridou είπε...

Ανώνυμε Πέτρο και πόσο δίκιο έχεις... ναι στον Έμπορο ονείρων βρίσκεται.