Σάββατο, Ιουλίου 28, 2007

Παρίσι οδοιπορικό

Νάτο λοιπόν το αφιέρωμα/ οδοιπορικό στο Παρίσι. Τρεις μέρες και τρεις νύχτες το ετοίμαζα, με δυσκόλεψαν οι φωτογραφίες στο Lay out. Εκεί που ήταν έλεγα στη θέση τους ξανασκόρπιζαν πάλι… Χαλάλι όμως. Του το χρωστούσα του εαυτού μου αλλά και του Παρισιού αυτή την ταλαιπωρία. Η επίσκεψη έλαβεν χώραν από 16 – 21 Ιουλίου, ίσως ο καλύτερος καιρός για Παρίσι. Με την καλύτερη παρέα που μπορούσα να φανταστώ να κυλάω μέρα νύχτα στους δρόμους, τα Boulevands, τους κήπους, τα μουσεία και να μην το πιστεύω: «Είμαι ξανά εδώ» όπου βέβαια πολλά άλλαξαν αλλά και τίποτα. Όλα στην θέση τους, άλλα ανανεωμένα, άλλα γερασμένα κι όλα αγαπημένα. Το οδοιπορικό είναι σε τρία ποστ για πρακτική ευκολία. Έχει μέσα διάφορα όπως τραγούδια κρυμμένα, παραπομπές κλπ. Δούλεψα πολύ και… ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!! Έχει ακόμη κάποια λαθάκια, θα τα διορθώσουμε σιγά σιγά... Ελπίζω μόνο να το χαρείτε. Τα λέμε Κλέλια Επιτέλους καλοκαίρι! Les Negresses Vertes Voila l' ete!

8 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Φ α ν τ α σ τ ι κ ό τ α ξ ἰ δ ι!!!
Είσαι μοναδική! Σε τέτοια ποστ δεν πιάνεσαι! Καταρχήν εντυπωσιάστηκα από το πόσο μικρή είσαι και πόσο γλυκιά και χαριτωμένη! Χαραχτηριστικό ζουζούνι!
Έπειτα με έκανες και νοστάλγησα πολύ... Η βόλτα που μας έκανες είναι πανέμορφη. Διάλεξες τα κατάλληλα τραγούδια, οι φωτογραφίες πολύ γλυκές, με άποψη και γούστο! Ζήλεψα τους καφέδες, τα μπιστρώ, τις μπουλανζερί. Εδώ έφτασε η μυρωδιά από τα κρουασάν! Μας έσπασε τη μύτη...
Ξέχασες μόνο να πεις ότι ο Ιάπωνας Πέι, είναι ο δημιουργός της περίφημης πυραμίδας, η οποία όταν την πρωτοείδα με ξένισε, αλλά ομολογώ ότι είναι πραγματικά λειτουργικότατη και καλαίσθητη. Η φωτογραφική κάλυψη της πυραμίδας άψογη! Μπράβο σου! Η παρέα σου από τις φωτό, δείχνει θαυμάσια και δε φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι που πέρασες όμορφα!
Σου εύχομαι πάντα τέτοια, καλή συνέχεια διακοπών και σ' ευχαριστώ θερμά για την υπέροχη βόλτα!

Gros gros gros bisous! ;)

Ανώνυμος είπε...

Τί καλά έκανες κι ανέβασες το οδοιπορικό στο Παρίσι ; Ολοι , λίγο πολυ , κουβαλάμε κάτι από το Παρίσι μέσα μας. πολιτικά, ιδεολογικά, τοπικιστικά .. Είναι σαν βδελλα κολλημένο μέσα μας, αναμνηση και παρουσία συγχρόνως. Συγκίνηση, διέγερση, απουσία , κραυγή....μα πάντα το Παρισι, γερασμένο λίγο, αλλά αυτό που μας έφερε ως εδω. Νασαι καλα και ναχεις υγεια
ριτσα μασουρα

Cle Petridou είπε...

@Γητεύτρια,
Αχ ρε φιλενάδα, πώς μπορούσα να μην δώσω τον εαυτό μου σ αυτό το συγκεκριμένο οδοιπορικό!!! Οι φωτογραφίες δεν ήταν υπό τις καλύτερες συνθήκες (χρόνο, τρέξιμο) αλλά αποδίδουν λίγο την αίσθηση που είχα.
Ε, δεν είμαι και κανένα νιάνιαρο, μικροδείχνω είν’ αλήθεια αλλά… δεν ξέρω πώς να μεγαλώσω;...

Είχες δίκιο για τον Πέι (κινέζος είναι μεγαλωμένος στην Αμερική), έβαλα μια μικρή αναφορά ως link.

Χαίρομαι αφάνταστα που σου άρεσε!

Cle Petridou είπε...

@ Ρίτσα Μασούρα,
Μ άρεσε ιδιαίτερα που άρεσε σε σένα που, όπως καταλαβαίνω είσαι… ομοιοπαθής.

Είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες. Το Παρίσι το κουβαλάμε μια ζωή κι ότι έχει σχέση με αυτό χτύπα στην καρδιά μας καμπανάκι.
Καλά να ’σαι και καλώς την στο blog.

Έχω ανεβάσει και κάποια γαλλικά τραγούδια θα τα βρεις στο πλάι της σελίδας δεξιά.

Καλή ακρόαση!

o είπε...

θα το χαρούμε!
θα το διαβάσουμε , θα το ακούσουμε , θα "μυρίσουμε" , θα "γευτούμε"...

και θα κάνουμε σχόλια σε όλα του τα ποστ ε;

σ΄ευχαριστώ που το μοιράζεσαι.

Cle Petridou είπε...

@en vain encre: Ε όχι και σε κάθε ποστ καλή μου, ένα χαμόγελο είν αρκετό.
:)

νατασσΆκι είπε...

Καλό μήνα,Κλέλια μου!
Δεν προλαβαίνω να το διαβάσω όοοολο τώρα, για λίγο μπήκα, από νετ-καφέ(χιχιχι!)

Αλλά φαίνεται πανέμορφο, και νομίζω πως κι εσύ το φχαριστήθηκες!
Να είσαι καλά, και να το ξανακάνεις!
Φιλιά πολλά - και χαμόγελα! :))))))

Cle Petridou είπε...

@Νατασσάκι γλυκό, Είσαι αντιλαμβάνομαι ακόμη σε φάση διακοπών, αλλά τις κακές συνήθειες δεν τις έκοψες. Ξέρω η στέρηση του Blogoxώρου είναι μεγάλη και οι άλλοι δύσκολα το καταλαβαίνουν δυστυχώς. Έστω κι από Νετ καφε λίγο να ξεχαρμανιάσεις, κάτι είναι...
Σου σστέλνω χαιρετισμούς και φιλάκια πολλά και σε ππερμένουμε με το καλό.
Εγώ προβλέπεται ν απουσιάσω 11 - 16 Αυγούστου για λίγη θάλασσα και μέτά, μέσα τα κεφάλια.